ROMAN

Wolkenjager

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Marcel Vaarmeijer
Roman
Luitingh-Sijthoff
2018
9789024582372
336
€ 19,99

ROMAN

Wolkenjager

Auteur:                   Marcel Vaarmeijer
Categorie:              Roman
Uitgever:                Luitingh-Sijthoff
Jaar:                        2018
ISBN:                      9789024582372
Aantal pagina’s:    336
Verkoopprijs:        € 19,99

Texas, 1969. Eden B. Foster wordt door haar ouders voorbereid op een invasie van de Russen. Oorlog is bij de familie Foster altijd op de achtergrond aanwezig. Het slimme, onverschrokken meisje leert op jonge leeftijd vliegen van haar excentrieke oom Fritz, en met haar vader gaat ze op survivaltochten.

Op haar 18e meldt Eden zich met haar vriend Arturo Bolivar bij de marine. Ze wordt piloot, neemt deel aan oorlogen en conflicten en redt duizenden levens. Tijdens een gevangenschap in Afghanistan bevalt ze van een dochter (Farah), die haar direct na de geboorte wordt afgenomen en verkocht. Na tien jaar zoeken vinden Eden en Arturo haar dochter. Ze keren terug naar Texas en proberen hun oude leven weer op te pikken.

Als Eden de marine wil verlaten en Donald Trump president is geworden, raakt ze betrokken bij een ingenieus masterplan van haar vader en oom Fritz, met grote gevolgen.

De Volkskrant
★★★★
Na Leon de Winter (Geronimo, 2015) is Marcel Vaarmeijer de tweede auteur die de zoektocht naar Osama Bin Laden in een avonturenroman beschrijft.


ZIN

★★★★
De onbevangen Texaanse Eden B. Foster is een soort Pippi met turbokracht. Deze heerlijke avonturenroman is even absurdistisch als hartverwarmend.


Marieke van Woesik

★★★★
Wat ben ik toch fan van de boeken van Marcel Vaarmeijer. Deze serie is gebaseerd op het leven van Marcels moeder. Het eerste deel, Voor wie ik heb liefgehad, vond ik briljant. Het tweede deel, Heelmeester, vond ik heerlijk. Dit derde deel, Wolkenjager, is helemaal geweldig.


Jan Stoel, Hebban

★★★★
Wolkenjager is een avonturenroman, maar ook een ontwikkelingsroman. Het boek begint in 1969 en eindigt in 2018. Marcel Vaarmeijer is een uitmuntend verteller en heeft een lichte toon. Humor speelt een belangrijke rol in het boek, maar er is ook een laag in het verhaal, die verwijst naar de historie en de actualiteit. Thema’s zijn: discriminatie, het verschil tussen arm en rijk, vriendschap, persoonlijke trauma’s en verraad. Steeds is er die twist die je net op een andere manier naar de dingen laat kijken. Wat een verbeelding, wat een fantasie, wat een spanning.