JEUGDBOEK

Wendy’s moeder

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Jeugdboek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2012
ISBN: 9789900302680
Aantal pagina’s: 160
Verkoopprijs: € 14,95

Marcel Vaarmeijer
Jeugdboek
Van Holkema & Warendorf
2012
9789900302680
160
€ 14,95

Wendy’s Moeder gaat over vijf vriendinnen die alles met elkaar delen. Hoewel ze heel verschillend zijn, passen ze goed bij elkaar en zijn ze elke dag samen. Als de moeder van Wendy een versnelde vorm van dementie krijgt en Wendy voor haar moet zorgen, dreigt de vriendinnengroep uit elkaar te vallen. Daarom besluiten ze Vera (Wendy’s moeder) als zesde vriendin in de groep op te nemen.

Omdat de ziekte van Vera zich vooral kenmerkt door extreem spontaan en ongeremd gedrag, past ze goed in de groep en beleven ze de mooiste avonturen. Maar de ziekte heeft ook nadelen: Vera kan steeds minder en zal waarschijnlijk niet oud worden. Toch blijven de meiden haar trouw, ook als ze geen leuke dingen meer kunnen doen.

De Volkskrant

Wendy’s Moeder is een warm en hartverscheurend boek, maar ook een humoristisch boek over vriendschap, vreugde en verdriet. Een boek om te lachen en te huilen, een boek voor jong en oud.

Chicklit.nl

Marcel Vaarmeijer heeft een prachtig verhaal afgeleverd dat de lezer raakt zonder dramatisch te worden. Het ontroert en grijpt je bij de keel. Een puur, schrijnend verhaal dat je ziel raakt. Geschikt voor jonger én ouder.

Rob van Veen, Een boekje open

Wendy’s Moeder is een ontroerend boek over vriendschap en echte liefde. Ingetogen en met veel gevoel voor sfeer geeft Vaarmeijer een goed uitgewerkt portret van de ik-persoon. Ondanks het dramatische onderwerp is het boek nergens onnodig problematiserend en maakt het verhaal een authentieke indruk. Een absolute aanrader voor lezers van 12 jaar en ouder.

Yvonne H. 

Goed, boeiend en in een begrijpelijke taal geschreven tienerboek. Toch zou dit boek ook informatief op scholen gebruikt kunnen worden.

Katja 

Mijn naam is Kaja en ik ben een grote fan van uw boek Wendy’s Moeder. Echt adembenemend. Ik had het binnen twee dagen uit, omdat het zo leuk was. Ik vond het zó tof dat ik mijn spreekbeurt erover hou!