ROMAN

Voor wie ik heb liefgehad

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Roman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2016
ISBN: 9789021022772
Aantal pagina’s: 320
Verkoopprijs: € 19,99

Marcel Vaarmeijer
Roman
Luitingh-Sijthoff
2016
9789021022772
320
€ 19,99

Haar hele leven heeft Louise Veldman de liefde gezocht. Nu is ze 90 jaar en bereidt ze zich voor op het einde. Als er op een dag een pakketje met haar oude dagboeken wordt bezorgd, wil Louise het weggooien. Op aandringen van haar verpleger, Fabio Bonasera, besluit ze hem de boeken te laten voorlezen. De gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, haar verloren liefdes, alles waar Louise voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Wanneer de boeken zijn gelezen, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar liefde echt voorbij?

Gebaseerd op het leven van Marcel’s moeder.

 

Ronneke van der Genugten, De Telegraaf
★★★★★
Om Walter Gom heb ik gelachen, om Louise heb ik gehuild. Eén ding is mislukt: Louise wil zo graag verdwijnen, maar bij mij zit ze 24 uur per dag in mijn hoofd.

Shyama Hopman
★★★★
Marcel Vaarmeijer heeft het leven van een oude dame in al haar glorie weergegeven, en de diepe krassen op haar ziel blootgelegd. Het is een mooi en ontroerend verhaal: door de dagboeken laat hij haar terugblikken op een roerig leven en haar tomeloze zoektocht naar liefde.

Wim Krings, Boekhandel Krings
★★★★
Een boek dat met humor start, maar naarmate de geschiedenis van Louise vordert steeds serieuzer wordt. Een geschiedenis die tragisch is, maar ook getuigt van een groot doorzettingsvermogen.

Clemens Gommers, Boekhandel Broese, Utrecht
Dit boek verdient een 1ste plaats in de CPNB Top 100, of als er een Oscar bestond voor een mooi boek, dan is de keus makkelijk. Een lach (schaterlach), traan (dikke tranen), alles wat een goed boek nodig heeft, dus aarzel niet en LEES het.

Kel Koenen, Boekenflits.nl
★★★★
Ik werd buitengewoon verrast door Voor wie ik heb Liefgehad. Vaarmeijers roman is grappig geschreven, maar heeft een hele serieuze ondertoon. Hoofdpersoon Louise is – vooral vanwege haar gedrag in het verpleeghuis – een krachtige en buitengewoon sympathieke vrouw, waarvan de lezer vurig hoopt dat alles goedkomt, maar waarvan dat allesbehalve zeker is.