JEUGDBOEK

Su-su-superster

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Jeugdboek
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2013
ISBN: 9789900318889
Aantal pagina’s: 224
Verkoopprijs: € 13,99

Marcel Vaarmeijer
Jeugdboek
Van Holkema & Warendorf
2013
9789900318889
224
€ 13,99

De 15-jarige Maikel is een aparte jongen. Omdat hij stottert wordt hij gepest op school en heeft hij geen vrienden. In zijn vrije tijd sluit hij zich op in zijn zolderkamer en draait hij oude platen en cd’s van zijn vader.

Op een dag horen zijn moeder en zusjes Ilse (12) en Roos (13) hem meezingen met een bekend nummer. Het klinkt zo mooi dat ze bijna niet kunnen geloven dat het Maikel is.

Als er een nieuwe talentenjacht (Superster) op tv wordt aangekondigd, weet Ilse haar broer over te halen om mee te doen. Iedereen is ervan overtuigd dat Maikel zal winnen, maar de concurrentie is groot en er worden valse spelletjes gespeeld. Zal het de verlegen, onzekere Maikel lukken om zich staande te houden in een hectische wereld van tv-sterren en fanatieke fans?

Bebert, Hebban
★★★★
Een heerlijk boek vol humor, drama, passie en heel veel muziek. Su-su-superster moet zo snel mogelijk worden verfilmd, al was het alleen maar om te laten zien dat een talentenjacht wél de moeite waard kan zijn.

The book girl
★★★★
Een meeslepend en ontroerend verhaal. Geschreven in een prettige schrijfstijl, waardoor het boek makkelijk leest. Het gekozen finalelied This is my Life van Shirley Bassey blijft sindsdien door mijn hoofd zweven.