THRILLER

Spit

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Thriller
Uitgever: Novapres
Jaar: 2014
ISBN: 9789063182212
Aantal pagina’s: 200
Verkoopprijs: € 14,99

Marcel Vaarmeijer
Thriller
Novapres
2014
9789063182212
200
€ 14,99

Eva Doorman, een alleenstaande vrouw van 36 jaar, belandt door een ongelukje op haar werk in de ziektewet. Ze maakt kennis met de kleurloze buitenwijk, waar ze al twaalf jaar woont, en ontmoet drie buurvrouwen die ze al die tijd heeft vermeden.

Omdat Eva vanwege de pijn in haar rug vrijwel niets kan, schieten de buurvrouwen haar te hulp. Aanvankelijk lijken hun intenties oprecht, tot Eva merkt dat de vrouwen langzaam maar zeker haar leven overnemen en ze van de buitenwereld wordt afgesloten. Machteloos moet Eva toezien hoe ze in het klassieke gezinspatroon wordt gedwongen. Dit roept pijnlijke herinneringen op uit haar jeugd, die ze twintig jaar heeft verdrongen en opnieuw ondergaat. Wanneer Eva verdoofd en gebroken haar einde ziet naderen, staat ze voor de keuze: toegeven of terugvechten.

Ronneke van der Genugten, De Telegraaf
★★★★
Spit is een vlot en vermakelijk geschreven thrillerdebuut van Marcel Vaarmeijer.

Vrouwenthrillers.nl
★★★★
Marcel Vaarmeijer weet met Spit te overtuigen. Een spannende roman die lezers er wellicht op attendeert dat er veel meer is dan we zien.

Marlies van de Velde
★★★★★
Een meeslepende thriller die zo verfilmd kan worden. Het verhaal leest als een trein. Heftig en beklemmend, maar niet loodzwaar door relativerende spot en zelfspot. Het verhaal komt heel dichtbij, omdat het over ‘gewone’ mensen gaat in een ‘gewone’ buurt, waar lang niet alles is wat het lijkt.

Wendy Wenning, Passievoorboeken.nl
★★★★
Spit is een beangstigende thriller, zeker als je leest hoe makkelijk iemands leven overgenomen kan worden. Het verhaal van Eva is eerst onvoorstelbaar, maar als je er langer over nadenkt en zoals verteld in deze thriller, kan het iedereen overkomen.

Mathilde Talens
★★★★
Een spannend en fascinerend verhaal. Het deed me denken aan de Stepford Wives.