ROMAN

Rose

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Roman
Uitgever: Novapres
Jaar: 2004
ISBN: 9789063182649
Aantal pagina’s: 192
Verkoopprijs: € 12,90

Marcel Vaarmeijer
Roman
Novapres
2004
9789063182649
192
€ 12,90

Het leven van de 43-jarige Dov Bergman lijkt na een zware midlifecrisis weer op het juiste spoor te zijn beland. Hij is getrouwd met een knappe, vijftien jaar jongere vrouw die in verwachting is van hun eerste kind. Hij heeft een goede baan als tekstschrijver op een reclamebureau en woont in een groot appartement in Amsterdam. Ondanks alle voorspoed, is hij nog steeds niet in staat van het leven te genieten en blijft hij op zijn hoede voor een mogelijke tegenslag. Die tegenslag dient zich aan als hij een zekere Kitty Watson ontmoet, de vrouw waarmee hij 20 jaar daarvoor in Engeland een relatie had. Ze vertelt hem dat hij een dochter heeft die terminaal ziek is en als laatste wens haar biologische vader wil ontmoeten.

Als Dov naar Engeland afreist om het verzoek van zijn dochter in te willigen, voltrekken zich een aantal gebeurtenissen die zijn leven ingrijpend zullen veranderen.

Theo Hofstede, boekhandel Het Paard van Troje, Ede

Onveranderd goed. Mooie verhaallijn, prettig taalgebruik, rake observaties. Dat een bekering, of wat daar ook voor door moet gaan, niet zoet hoeft te zijn in een roman, bewijst Marcel Vaarmeijer.