ROMAN

Heelmeester

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Roman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2017
ISBN: 9789024576210
Aantal pagina’s: 332
Verkoopprijs: € 20,99

Marcel Vaarmeijer
Roman
Luitingh-Sijthoff
2017
9789024576210
332
€ 20,99

Zürich, 1971. Wanneer de 8-jarige Himmel Grünewald met een scheikundig proefje zijn ouderlijk huis heeft opgeblazen, verhuist het gezin naar een voormalig hotel. Daar begint zijn vader Karl een privékliniek. Samen met Himmel en zijn familie zet hij zich in voor zijn patiënten. In het laboratorium werken Karl en Himmel aan medicijnen tegen chronische ziekten. Ze boeken opzienbarende resultaten en lange tijd gaat het goed, maar dan dreigt een duister geheim uit de Tweede Wereldoorlog de kliniek en de familie fataal te worden.

Mieke Scheveningen, Hebban
★★★★★
Fenomenaal, geniaal en on-Nederlands goed geschreven.

Shyama Hopman, Shyama in Boekenland
★★★★★
Waar ligt de grens in onze hang naar een maakbare wereld? En ten koste waarvan? Ethiek, moraal en geweten stemmen tot nadenken door dit onderhoudende en van perspectief wisselende verhaal. Heelmeester boeit van de eerste tot de laatste zin. De samenhang van humor en ernst is subliem.

Marloes Otten, De Leesfabriek
★★★★
Op een bijzonder daadkrachtige manier maakt Marcel Vaarmeijer bespreekbaar in hoeverre het goed is om iedereen te genezen. Hij zet het middel humor in om de lezer te laten zien dat de daadwerkelijke wereld wellicht nog verschrikkelijker en absurder is dan de wereld in het verhaal. Met Himmel, zijn familie en de dingen die Himmel doormaakt, creëert Vaarmeijer een bijzondere kijk op de wereld, waarbij hij af en toe akelig dicht bij de werkelijkheid komt.

Evelyn Romp, Boekhandel Westerhof
★★★★★
Door dit soort boeken houd ik van lezen: avontuur, spanning, humor, alles zit erin. Ongelooflijk dat iemand zo kan schrijven, maar het kan. Ik kon linksboven aan de pagina niet voorspellen wat er rechtsonder zou gebeuren. Geweldig!

Remco Houtepen, Libris Venstra
Vaarmeijer gebruikt een prettige, toegankelijke stijl zonder veel opsmuk, waardoor je dicht op het verhaal blijft zitten. Het is een tragikomisch verhaal en doet daarmee enigszins denken aan de beste romans van John Irving. Zeer, zeer geestig, op een mooie manier ontroerend, en ook nog eens spannend. AANRADER!