THRILLER

Dodelijk fruit

Auteur:
Pseudoniem:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Pseudoniem: David Wisman
Categorie: Thriller
Uitgever: Novapres
Jaar: 2006
ISBN: 9789063182762
Aantal pagina’s: 152
Verkoopprijs: € 8,99

Marcel Vaarmeijer
David Wisman
Thriller
Novapres
2006
978 90 63182 76 2
152
€ 8,99

Max Reuben, voormalig hoofdinspecteur van politie, geniet samen met zijn vrouw Hanna van zijn pensioen. Om zijn tijd nuttig te besteden, geeft hij bijbelonderwijs in kerken overal ter wereld. Een baan die hem soms in situaties brengt waarin zijn ervaring als inspecteur hem goed van pas komt.

In Dodelijk Fruit worden Max en Hanna uitgenodigd door een kleine gemeenschap in Amsterdam, waarvan de assistent-voorganger kort daarvoor is vermoord. Hoewel de dader heeft bekend en de zaak is afgesloten, vermoedt Max dat er meer aan de hand is. Samen met een jonge politieagent gaat Max op onderzoek uit en raakt hij verwikkeld in een omvangrijk drugsnetwerk.

Ondertussen wordt Hanna, die haar kinderjaren in Amsterdam heeft doorgebracht, geconfronteerd met haar onverwerkte oorlogsverleden.

Astrid de Coster

Een christelijke detective zonder uitgekauwde geloofsboodschap, waar vind je die nog? Bij David Wisman dus. Zonder enige religieuze pretentie heeft hij de juiste mix gevonden tussen thriller en geloof. Daar zouden veel ‘christelijke schrijvers’ een voorbeeld aan kunnen nemen. Wie weet worden ze dan ook nog eens door ongelovigen gelezen.