KINDERBOEK

Boem, weg!

Auteur:
Categorie:
Uitgever:
Jaar:
ISBN:
Aantal pagina’s:
Verkoopprijs:

Auteur: Marcel Vaarmeijer
Categorie: Kinderboek
Uitgever: Gottmer
Jaar: 2007
ISBN: 9789025724418
Aantal pagina’s: 132
Verkoopprijs: tweedehands leverbaar

Marcel Vaarmeijer
Kinderboek
Gottmer
2007
9789025724418
132
tweedehands verkrijgbaar

Na de dood van zijn vader verhuist de 10-jarige Gino met zijn moeder naar Enschede. Ze proberen een nieuw leven op te bouwen, maar dat valt niet mee. Gino’s moeder is nog steeds verdrietig, en Gino kan moeilijk wennen aan de nieuwe situatie.

Als Gino op 13 mei 2000 naar de stad gaat om een moederdagcadeautje te kopen, ontploft er een groot vuurwerkmagazijn in zijn straat. Gino overleeft de ramp, zijn moeder wordt vermist.

In de dagen na de ramp logeert Gino bij zijn tante Betsy en oom Jan, die weinig aandacht voor hem hebben. Gelukkig vindt hij troost bij zijn schoolvriendinnetje Mies. Ondertussen zoeken de politie en brandweer naar zijn moeder. Een paar dagen later komt het vreselijke nieuws.

Edward van de Vendel

Ik moet mijn excuus maken aan Marcel Vaarmeijer. Ik zei in een lezing in 2006 dat er geen boeken waren over de vuurwerkramp in Enschede. Een jaar later was er wel een, en dat merkte ik nu pas op. Het gaat om het prachtige Boem, weg!

Marcel Vaarmeijer schrijft in dit boek over Gino van 10 die net met zijn moeder naar Enschede is verhuisd. Dan ontploft de vuurwerkfabriek die vlakbij hun nieuwe huis staat. Ondanks de heftige gebeurtenissen is dit een licht, helder en ontroerend boek, met een fenomenaal inzichtelijke pen geschreven: Vaarmeijer IS in dit boek de jonge Gino. Wat een mooi verhaal, en wat een onopgemerkt verhaal ook. Ik vond het in een Selexys-boekhandel bij de ramsj. Koop het daar, allemaal, alsnog, want dit mooie, kleine boek had op z’n minst een Zilveren Griffel verdiend. Ik hoop intussen op nieuw werk van Vaarmeijer, of een heruitgave van Boem, weg!