HEELMEESTER

Roman. 2017. Uitgeverij Luitingh-Sijfhoff.

Zürich 1971. Als de 8-jarige Himmel Grünewald met een scheikundig proefje zijn ouderlijk huis heeft opgeblazen, verhuist het gezin naar een voormalig hotel. Daar begint vader Karl een privékliniek. Samen met Himmel en zijn eigenaardige familie zet hij zich met hart en ziel in voor zijn patiënten. In het laboratorium werken Karl en Himmel aan medicijnen tegen chronische ziekten. Ze boeken opzienbarende resultaten en lange tijd gaat het goed. Maar dan dreigt een verraderlijk geheim uit de Tweede Wereldoorlog de kliniek en de familie fataal te worden.

Heelmeester is het 1e spin-offdeel van de roman Voor wie ik heb Liefgehad, waarin Louise haar oorlogsherinneringen aan de hand van oude dagboeken herbeleeft. In Heelmeester is Louise de moeder van Himmel en speelt ze weer een grote rol.

Recensies & lezersreacties

Op een bijzonder daadkrachtige manier maakt Marcel Vaarmeijer bespreekbaar in hoeverre het goed is om iedereen te genezen. Hij zet het middel humor in om de lezer te laten zien dat de daadwerkelijke wereld wellicht nog verschrikkelijker en absurder is dan de wereld in het verhaal. Met Himmel, zijn familie en de dingen die Himmel doormaakt, creëert Vaarmeijer een bijzondere kijk op de wereld, waarbij hij af en toe akelig dicht bij de werkelijkheid komt.
- Marloes Otten, De Leesfabriek. 4 sterren -

Vanwege dit soort boeken houd ik van lezen: avontuur, spanning, humor, alles zit erin. Ik kan niet geloven dat iemand zo kan schrijven. Maar het kan! Ik kon linksboven aan de pagina niet voorspellen wat er rechtssonder zou gaan gebeuren. Geweldig!
- Evelyn Romp, Boekhandel Westerhof, Zwolle. 5 sterren -

Vaarmeijer gebruikt een prettige, directe, toegankelijke stijl zonder veel opsmuk, waardoor je dicht op het verhaal blijft zitten. Het is een tragikomisch verhaal en doet daarmee enigszins denken aan de beste romans van John Irving. Zeer, zeer geestig, op een mooie manier ontroerend, en ook nog eens spannend. Een heerlijk boek waarbij je de dagelijkse gekte echt kan vergeten. AANRADER!
- Remco Houtepen, Libris Venstra -

 

 

Boekinformatie:

Prijs: 19, 99

ISBN: 978 90 245 7621 0

Pagina's: 332

Bestellen bij: Bruna.nl

Ako.nl

Libris.nl

Bol.com

ECI.nl

etc