VOOR WIE IK HEB LIEFGEHAD

Roman. 2016. Uitgeverij Luitingh-Sijfhoff.

Haar hele leven heeft Louise Veldman de liefde gezocht. Nu is ze 90 jaar en bereidt ze zich voor op het einde. Wanneer er op een dag een pakketje met haar oude dagboeken wordt bezorgd, wil Louise ze weggooien. Op aandringen van een bevriende verpleger, Fabio Bonasera, besluit ze hem de boeken te laten voorlezen.

De gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, haar verloren liefdes, alles waar Louise al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken zijn gelezen, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Gebaseerd op het levensverhaal van mijn moeder.

1e druk februari 2016, 2e druk augustus 2016.  Vertaalrechten verkocht aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (uitgeverij Bastei Lübbe)

Recensies & lezersreacties

Marcel Vaarmeijer heeft het leven van een oude dame in al haar glorie weergegeven, en ook de diepe krassen op haar ziel blootgelegd. Het is een bijzonder mooi en ontroerend verhaal: middels de dagboeken laat hij haar terugblikken op een roerig leven en haar tomeloze zoektocht naar liefde.
- Shyama Hopman, Shyama in Boekenland, 4 sterren -

Om Walter Gom heb ik kunnen lachen, om Louise heb ik echt moeten huilen. Ëën ding is mislukt: Louise wil zo graag verdwijnen, maar bij mij zit ze 24 uur per dag in mijn hoofd.
- Ronneke van der Genugten, De Telegraaf, 4,5 sterren -

Een boek dat met veel humor start, maar naarmate de geschiedenis van Louise vordert toch steeds serieuzer wordt. Een geschiedenis die tragisch is, maar ook een van doorzettingsvermogen. Louise zoekt en zoekt, maar of zij het kan vinden?
- Wim Krings, Boekhandel Krings, 4 sterren -

Marcel Vaarmeijer heeft zich weer bewezen. Het is een heel ander boek dan De Gloriedagen van Walter Gom (ook een aanrader), maar ook geweldig!
- Boekennelly, Hebban.nl, 4 sterren -

Dit boek verdient een 1ste plaats in de CPNB Top 100, of als er een Oscar bestond voor een mooi boek, dan is de keus makkelijk. Een lach (schaterlach), traan (dikke tranen), alles wat een goed boek nodig heeft, dus aarzel niet en LEES het.
- Clemens Gommers, Boekhandel BroeseUtrecht -

Ik werd buitengewoon verrast door Voor wie ik heb Liefgehad. Vaarmeijers roman is grappig geschreven, maar heeft een hele serieuze ondertoon. Hoofdpersoon Louise is - vooral vanwege haar gedrag in het verpleeghuis - een krachtige en buitengewoon sympathieke vrouw. Zo een waarvan de lezer vurig hoopt dat alles goedkomt, maar waarvan dat allesbehalve zeker is.
- Kel Koenen, Boekenflits.nl, 4 sterren -

 

Boekinformatie:

Prijs: 17, 99

ISBN: 978 90 245 7094 2

Pagina's: 320

Bestellen bij: Bruna.nl

Ako.nl

Libris.nl

Bol.com

ECI.nl

etc