ROSE

Roman. 2004. Uitgeverij Novapres.

Het leven van de 43-jarige Dov Bergman lijkt na een zware midlifecrisis weer op het juiste spoor te zijn beland. Hij is getrouwd met een knappe, vijftien jaar jongere vrouw die in verwachting is van hun eerste kind, hij heeft een goede baan als tekstschrijver bij een reclamebureau en woont in een duur appartement in Amsterdam.

Toch, ondanks alle voorspoed, is hij nog altijd niet in staat van het leven te genieten en blijft hij op zijn hoede voor een mogelijke tegenslag, die zich op een dag daadwerkelijk aandient als een zekere Kitty Watson (een vrouw waarmee hij 20 jaar daarvoor in Engeland een korte relatie had) hem komt vertellen dat hij een dochter heeft die aan leukemie lijdt en als laatste wens, voordat ze sterft, haar biologische vader wil zien.

Wanneer Dov vervolgens naar Engeland afreist om het verzoek van zijn dochter in te willigen, voltrekken zich een aantal gebeurtenissen die zijn leven ingrijpend zullen veranderen.

Recensies & lezersreacties

Onveranderd goed t.o.v. deel 1. Mooie verhaallijn, prettig taalgebruik, rake observaties. Dat een bekering, of wat daar ook voor door moet gaan, niet zoet hoeft te zijn in een roman, bewijst Vaarmeijer. Met verwachting kijk ik uit naar het volgende deel.
- Theo Hofstede. Boekhandel: Het Paard van Troje (Ede) -

Boekinformatie:

Prijs: € 12,90
ISBN: 978 90 6318 264 9
Pagina’s: 192
Bestellen via:
www.novapres.nl
www.bol.com
www.postorderboekhandel.be