DOV

Roman. 2001. Uitgeverij Novapres.

Dov Bergman, een 41-jarige Joodse man leidt na zijn scheiding een teruggetrokken leven. Geobsedeerd door het verleden het voortdurend dreigende noodlot, berust hij in het feit dat zijn kansen op geluk zijn verkeken. Het enige wat het nog voor ogen staan is de resterende dagen van zijn leven zo rustig mogelijk door te komen.

Wanneer hij echter gedurende een week geconfronteerd wordt met een aantal onverwachte gebeurtenissen waarop hij geen invloed kan uitoefenen, dreigt hij zijn greep op de realiteit te verliezen. Langzaam maar zeker komt hij tot het besef dat hij hard en onverschillig is geworden en dat hij zichzelf in zijn eigen waarbeelden heeft opgesloten. Om aan de dan ontstane crisis, waaruit hij meer lijkt te kunnen ontsnappen, een einde te maken, rest hem nog maar een ding.

Recensies & lezersreacties

Strak gecomponeerd. Karakter met diepte. Voor wie meer wil dan een “verhaal met een moraal” is Dov een fantastisch boek.
- Theo Hofstede. Boekhandel: Het Paard van Troje (Ede) -

Dov is een boek waarin je steeds een stukje verder leest en een poos kan nadenken over het geschrevene. En dan toch weer nieuwsgierig wordt hoe het verhaal verder gaat.
- Akkeline van der Velde -

Boekinformatie:

Prijs: € 13,50
ISBN: 978 90 6318 193 2
Pagina’s: 250

 

 

Bestellen via:
www.novapres.nl
www.bol.com
www.postorderboekhandel.be