SU-SU-SUPERSTER

Jeugdboek. 2013. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf.  Nu tweede druk !!

De 15-jarige Maikel is een aparte jongen. Omdat hij heel erg stottert, wordt hij vaak gepest op school en heeft hij geen vrienden. In zijn vrije tijd sluit hij zich op in zijn zolderkamer en draait hij oude platen en cd’s van zijn vader.

Op een dag horen zijn moeder en zusjes Roos (13) en Ilse (12) hem meezingen met een bekend nummer. Het klinkt zo mooi dat ze bijna niet kunnen geloven dat het Maikel is.

Als er een nieuwe talentenjacht (Superster) op tv wordt aangekondigd, weet Ilse Maikel met veel moeite over te halen om mee te doen. Iedereen is ervan overtuigd dat Maikel gaat winnen, maar de concurrentie is groot en er worden valse spelletjes gespeeld. Zal het de verlegen en onzekere Maikel lukken om zich staande te houden in een chaotische wereld van tv-sterren en fanatieke fans?

Kerntitel van de Jonge Jury 2015.

Recensies & lezersreacties

In korte hoofdstukken, met krachtige titels die vaak de clou aangeven, wordt de lezer meegezogen in de wereld van de talentenjacht. Dit komische verhaal met autobiografische elementen is volgens de auteur een pleidooi voor het leven en zingen vanuit je hart.
- De Bibliotheek A tot Z -

Su-su-superster is een ontroerend en meeslepend verhaal dat mij al snel in haar greep kreeg en waarbij ik nieuwsgierig werd naar Maikel en hoe het met hem zou aflopen. Maikel: een eenzame, onzekere jongen door niemand gehoord en gezien; als lezer voel je met hem mee. Ontroerend vond ik hoe Maikel zich afvraagt hoe hij zichzelf kan zijn. En het finalelied blijft sindsdien door mijn hoofd zweven. (4 sterren)
- The Book Girl -

Ik heb Su-su-superster uit! Wat een leuk boek!!! Ik had het toen ik op vakantie was binnen 3 dagen uitgelezen! Ik kon het maar niet wegleggen! Echt heel erg leuk geschreven en een heel leuk verhaal met leuke personages! Ik kan niet wachten tot de volgende boeken! Echt Top!
- Groetjes (enthousiaste) Kaja -

Su-su-superster is een toegankelijk boek. Vaarmeijer houdt het luchtig en net als in Wendy's Moeder wordt het verhaal nergens onnodig zwaar. De stotteraar Maikel is absoluut geen zielige jongen, hooguit wat merkwaardig, vooral wanneer hij zich voor zijn omgeving afschermt in een kledingkast. Verhaalpersonages als Ilse en haar stoere zus Roos zijn raak getypeerd en bieden de lezer voldoende ruimte om zich met hem of haar te identificeren. Een boek dat heerlijk weg leest, mede dankzij de vlotte stijl, de humor en de levendige dialogen.
- Een Boekje Open -

Vanuit jouw tenen in je computer en via je boek recht mijn hart in. Zit hier met brandende tranen na de laatste bladzijde van Su-su-superster. Fantastisch en geloofwaardig.
- Eva Louise Bakker -

Wat is Su-su-superster een prachtig boek, Marcel. Leuk onderwerp, mooie personages, spannend, humoristisch. Hier zullen heel wat Jonge Jurylezers van genieten. Prima!
- Caja Cazemier -

Boekinformatie:

Prijs: € 13,95
ISBN: 978 90 257 4221 8
Pagina’s: 224

 

Bestellen via:
www.unieboekspectrum.nl
www.selexys.nl
www.bol.com
www.ako.nl
Ook als e-book (€ 10,99) verkrijgbaar bij o.a: www.iTunes.com