SPIT

Thriller, 2014. Uitgeverij Novapres.

Eva Doorman, een alleenstaande mensenschuwe vrouw van 36 jaar, belandt na een ongelukje op haar werk in de ziektewet. Voor het eerst maakt ze kennis met de kleurloze buitenwijk waar ze al twaalf jaar woont, en ontmoet ze drie buurvrouwen die ze al die jaren heeft vermeden. Omdat Eva vanwege de pijn in haar rug vrijwel niets kan, schieten de buurvrouwen haar te hulp. Aanvankelijk lijken hun intenties oprecht, tot Eva merkt dat de vrouwen langzaam maar zeker haar leven overnemen en ze van de buitenwereld wordt afgesloten. Machteloos moet Eva toezien hoe ze in het klassieke gezinspatroon wordt gedwongen. Dit roept pijnlijke herinneringen op uit haar jeugd, herinneringen die ze twintig jaar lang heeft verdrongen en die ze opnieuw ondergaat. Wanneer Eva verdoofd en gebroken haar einde ziet naderen, staat ze voor de keuze: toegeven of terugvechten.

 

 

Recensies & lezersreacties

Marcel Vaarmeijer weet met Spit te overtuigen. Een spannende roman die lezers er wellicht op attendeert dat er veel is dat we juist niet zien.
VrouwenThrillers.nl - 3,5 sterren.

Spit is een beangstigende thriller, zeker als je leest hoe makkelijk iemands leven overgenomen kan worden. Het verhaal van Eva is eerst onvoorstelbaar, maar als je er langer over nadenkt en zoals verteld in deze thriller, kan dit iedereen dus overkomen. Gewoon eng, om te lezen hoe andere mensen jouw leven volledig kunnen bepalen, en als je eenmaal in hun macht bent hoe moeilijk het is om hier tegen te vechten.
- Wendy Wenning, PassieVoorBoeken.nl - 4 sterren.

Spit is een vlot en vermakelijk geschreven thrillerdebuut van Marcel Vaarmeijer.
- Ronneke van der Genugten, De Telegraaf -  3,5 sterren.

Wat een spannend en fascinerend verhaal. Ik wil niet teveel verklappen, maar het deed mij denken aan de film Stepford Wives. Het verhaal heeft een dramatisch einde. Kortom: een fijn boek om mee te nemen op vakantie.
- Mathilde Talens -  4 sterren.

Meeslepende thriller die zo verfilmd kan worden. Het verhaal leest als een trein op z'n Marcel Vaarmeijers. Heftig en beklemmend, maar niet loodwaar door relativerende spot en zelfspot. Surrealistisch, echter het verhaal komt heel dichtbij omdat het over 'gewone' mensen gaat in een 'gewone' buurt... waarin lang niet alles is wat het lijkt.
- Marlies van der Velde - 5 sterren.

Een hele vlotte pageturner van Marcel Vaarmeijer. Je blijft je afvragen hoe het afloopt, en de cynische humor druipt tussen de regels door. Een lekker boek voor tussendoor..
- Erna van 't Westeinde.

 

Boekinformatie:

Prijs: 13,90

ISBN: 978 90 6318 221 2

Pagina's: 200

Bestellen bij:

www.novapres.nl

www.bol.com

www.ako.nl