WENDY’S MOEDER

Jeugdboek. 2012. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Nu tweede druk !!

Wendy’s Moeder gaat over vijf hartsvriendinnen die alles met elkaar delen. Hoewel ze heel verschillend zijn, passen ze goed bij elkaar en zijn ze elke dag samen. Als de moeder van Wendy een versnelde vorm van dementie krijgt en Wendy vaak voor haar moet zorgen, dreigt de vriendinnengroep uit elkaar te vallen. Daarom besluiten ze Vera (zo heet Wendy’s moeder) als zesde vriendin in de groep op te nemen.

Omdat de ziekte zich kenmerkt door extreem spontaan en ongeremd gedrag, past Vera goed in de groep en beleven ze de gekste avonturen. Maar de ziekte heeft ook nadelen: Vera kan steeds minder en zal waarschijnlijk niet oud worden. Toch blijven de meiden haar trouw, ook als ze geen leuke dingen meer kan doen.

Wendy’s Moeder is een boek over vriendschap en echte liefde. Een boek om te lachen en soms om te huilen. Een boek voor kinderen, tieners en volwassenen, want vriendschap en liefde hebben we allemaal nodig!

Kerntitel van de Jonge Jury 2014.

Recensies & lezersreacties

Wendy’s Moeder is een warm en hartverscheurend boek, maar ook een humoristisch boek over vriendschap, vreugde en verdriet. Een boek om te lachen en te huilen. Een boek voor jong en oud.
- De Volkskrant -

Marcel Vaarmeijer heeft een prachtig verhaal afgeleverd dat de lezer raakt zonder dramatisch te worden. Het ontroert en grijpt je bij de keel. Een puur, schrijnend verhaal dat je ziel raakt. Geschikt voor jonger én ouder.
- Chicklit.nl -

Wendy’s Moeder is een ontroerend boek over vriendschap en échte liefde. Ingetogen en met veel gevoel voor sfeer geeft Vaarmeijer een goed uitgewerkt portret van de ik-persoon. Ondanks het dramatische onderwerp is het boek nergens onnodig problematiserend en maakt het verhaal een authentieke indruk. Mooi en wat mij betreft een absolute aanrader voor lezer van 12 jaar en ouder.
- Rob van Veen. Een boekje open -

Goed, boeiend en in een begrijpelijke taal geschreven tienerboek. Toch zou dit boek ook informatief op scholen gebruikt kunnen worden.
- Yvonne H -

Wendy's Moeder is een aangrijpend verhaal waarin duidelijk wordt wat voor impact een ziekte kan hebben op iemands leven, maar ook op dat van de omgeving.
- Youngadultbooks.nl -

Mijn naam is Kaja en ik ben een hele grote fan van uw boek Wendy’s Moeder. Echt adembenemend. Ik had het binnen twee dagen uitgelezen omdat het zo leuk was. Ik vond het zó tof dat ik mijn spreekbeurt erover hou!
Groetjes Kaja.

Hallo!!! Ik ben Marie-Laurence. En ik heb uw boek Wendy’s Moeder uitgelezen en dat was echt SUPER. U kan echt goede boeken schrijven! Nu mijn vraagje is: zou u ALSTUBLIEFT nog zo een boek kunnen schrijven van dat genre? Ik hoop van wel want uw boeken zijn echt TOP!!!
Groetjes, Marie-Laurence.

Beste Marcel Vaarmeijer. Ik ben nu echt heel erg blij !!! Ik heb namelijk een 10 gekregen voor mijn boekbespreking. En iedereen was zo enthousiast! Ik ben mega blij! Nu moet ik het goede nieuws aan mijn ouders vertellen.
Groetjes, Kaja.

Een leuk avontuur met ook minder mooie dingen. Vooral het einde van het boek was vrolijk. Als ik zou kiezen tussen 1 t/m 5 sterren, zou ik het boek 5 sterren geven..Ik heb er echt van genoten, ik raad je dit boek aan.
- Elske "Vertelske" -

Boekinformatie:

Prijs: € 13,99
ISBN: 978 99 00 30268 0
Pagina’s: 160

 

Bestellen via:
www.unieboekspectrum.nl
www.selexys.nl
www.bol.com
www.ako.nl

 

Ook als e-book (€ 10,99) verkrijgbaar bij: www.iTunes.com