OORLOGSVLOOT IN VREDESTIJD

Verhalen. 1996. Uitgeverij Ad. Donker

De verhalen in dit boek hebben op het eerste gezicht een ding met elkaar gemeen: De Koninklijke Marine. Een in de moderne literatuur zo goed als onbeschreven onderwerp. Waarom is er nooit eerder een boek geschreven over deze nagenoeg onbekende arm van het leger? Waarom nam niemand van de vele duizenden die in de loop der jaren de Marine verlieten het initiatief er iets over te schrijven? Het antwoord zal de lezer gegeven worden.

Een antwoord in de vorm van grappige, dramatische en schokkende gebeurtenissen die zich afspeelden ten tijde van de Koude Oorlog, waarin er voortdurend op oorlogssituaties werd geoefend voor een oorlog die nooit kwam.

In 1994 en 1995 verscheen een deel van de verhalen in NRC Handelsblad.

Recensies & lezersreacties
Boekinformatie:

Prijs: € ....
ISBN: 906 1004 195
Pagina’s: 160

 

 

Bestellen via:
www.booksenboeken.nl
www.marktplaats.nl